Followers

Tuesday, December 29, 2009

Friday

Hello...
This friday i'm going back to Uitm.. very excited seyh mau pulang ke sana..
all my stuff dah pack sket2.. (padahal dekat je).. tapi aku ttp buat persiapan rapi
Nak pulang ke rumah sewa with all my friends..
Housemate aku je 8 org.. perh.. rindu seyh kat kowang..
motor da gi service.. just waiting for the day i merempit g sana.. huhhu
study.. study.. study...
but enjoy tetap enjoy..!!! hehe~
UiTM MERBOK... I'm coming...!!
To all my frenz welcome back to uitm.. study hard ya..
fatin, yun, ryna, eryn, nora, sha, suzi, eira, linda, baiti,
ezah, kecik, syafa, sue..
daaa~

Saturday, December 26, 2009

mari baca artikel ini..!!

Salam semua...

if korang semua free sila buka link di bawa ini.. n bacalah..

http://www.iluvislam.com/v1/readarticle.php?article_id=2138


artikel bertajuk "Kerana Engkau Insan Terpilih"... bila aku baca artikel ini.. semngat aku naik balik.. kdang2 kita nie leka.. suka bertindak terburu-buru.. mcm aku nie.. huhuh~~

artikel ni tepat pada masanya aku baca bila hati aku celaru..
mujurlah aku jumpa artikel ini..
dapat merawat hatiku...

Ini antara petikan dari artikel tersebut....:

"Untuk apa perlu dirisaukan, aduhai hati yang rawan.. sebuah kehilangan itu hanya secebis dugaan.. dari Tuhan sekalian alam.. Hilang bukan bererti tamatnya sebuah kehidupan, tetapi dengan kehilangan itulah darjatmu ditinggikan. Hairan? Mengapa perlu dihairankan, Allah itu Maha berkuasa, zat yang sempurna penuh keagungan. Lupakah duhai hati, Allah telah berjanji dalam kalamNya Izzati..
"

(ILUVISLAM.COM)

so, harap korang ambil pedoman dgn msg dr artikel itu.. memang bagus.. aku suka sgt artikel mcmtu..
leh sedarkan diri kita yang alpa... dan juga merawat hati yan terluka..
I LUV ISLAM...

nothing to b displayed~

kau kata kau syg.. tapi kau buat mcmni... ko pun sama je la..
mesti ada silap di mana2.. kalau ko nak blah dgn cara senyap..
go ahead.. memang x blh bagi muka lagi kat ko...
bila aku diamkan diri.. kau melebih..!!!
"Penantian 1 penyiksaan" itu ungkapan dari kau..
kini aku tau ungakapan itu hanyalah pura-pura belaka..
Silap aku juga krn mpercayaimu..
BUT.. AKU X RUGI.........
aku still ada family, cousin aku...
bertemu dan berpisah memang adat dunia..
cuma cara dan sikapmu membuatkan aku sakit..
Tahun 2009 ni memang sejarah dlm hidup aku..
aku harap tahun 2010 ni akn merubah segala-galanya...

By : wanny

Monday, December 21, 2009

My schedule

Nie jadual aku selama sebulan ni.. n next week is the last week.. mmg enjoy keje dgn my uncle n ayah aku.. xde la susah sgt keje nie.. lebih susah wat assigment aku..

7.30 am
- Siap2 (mandi + dress + make up sket2 + pakai tudung)

8.45 am
-P keje, merempit dgn moto kekadang je naik keta tu pun blasah keta ayah aku.. ~

9.00 am
-Start keje, On9 cek2 email from bos, then cek2 file, up date latest news, calculate result peserta, wat slide, attach result to bos n macam2 lagi (keje yang best coz relax je, leh ym n FB, mengulat punya staff.. Time ada keje concentrate la... time free je fb)

1.00 -2.00 pm
-Rest, balik umah la makan.. save budget n sedap, n terjamin bersih.. love my mom cook.. can't get anywhere in this world...

3.00 - 5.30pm
-g keje balik.. then sambung2 keje ape yang patot... pastu ciao ar balik umah

Keesokkan harinya pun begitu la.. Sama je until end of this year.. Pastu my schedule pun bertukar... Start dgn schedule bz g kelas balik.. Rindu kat all my lecterur yang sporting banget..

______________

Aktiviti mlm :

slalunya malam2 aku spend masa dgn my family especially dgn si twin... Suka sgt main2 ngan si debob... Pastu b4 tdo aku lebih suka lepak dlm bilik melayan lagu.. Lagu2 yang kerap aku dgr skang ni mcm :


  • Hush hush - Pussycat Doll
  • I know u want me - Pitbull
  • Down - Jay sean
  • Lovegame - ladygaga
  • Nur kasih - Yassin
  • Wali band - Cari jodoh, taubat maksiat
  • Pancaroba - (lupa sapa penyanyi)
  • Khatimah Cinta - 6xth sense
  • Ari Lasso n BCL - Aku dan dirimu
  • Eja - Rela
  • Saleem - Tinggal Kenangan
  • Lagu2 yg sewaktu dgnye..semua lagu yang best layan je..

Okla.. gue ciao dulu la..

Saturday, December 19, 2009

layan je la..

SALAM 1 MALAYSIA..!!

7am.. poco-poco bersama mama n my cousin.. bagai nak pecah rumah.. abih langgar suma.. hehhe...
Aktiviti yang menyeronokkan.. step yang pelbagai.. pergh berpeluh2...

9am.. mkn cucur ikan bilis n kuah sambal... air teh ais.. sunggug tidak berkhasiat pagi2 minum ais.. argh belasah aja seyh... perot dah lapar...

11am... duduk2 tengok tv.. xde cite yang best.. membosankan... nak KUAR..?? emmm xde ongkosnya pula... adeh.. on9 la.. FB.. kawan2 xde yang On9... then blog la...

Hari ni aku akan abiskan masa di rumah... makan,tdo, 0n9... itulah pekerjaaan aku...
terasa nak kuar g enjoy... bosan tahap gaban nie..
ujung bukan ni dah nak daftar utk sem baru...
Beshye.. x sabar nak pulang ke rumah sewa...
N nak mulakan sem baru...

Result last sem agak memuaskan hati aku... ALHAMDULILLAH..
Apa yang aku harapkan dah tercapai.. Hopefully this sem aku leh maintain my pointer...
Mama Baba doakan kejayaan saya ye...

Lepas Degree nak keje... Leh shopping mcm2 bila da ada gaji.. heheh...
Lagi setahun lebih je aku nak study..
betul la org kata waktu study ni mmg enjoy... bila time keje dah xdpt tu suma..
SO.. aku xkan lepaskan peluang kali nie... Aku nak tebus balik Keenjoyan aku masa diploma dulu..

KITA ENJOY...!!!

Wednesday, December 16, 2009

HAPPY BIRTHDAY DANISH & DARWISH

15-12-2009.. HEPI BESDAY DANISH & DARWISH...


kul 5 aku pulang dari keje.. then terus ikat2 belon yang ditiup oleh my mom n anak2 sedara aku (qiela, mia, jimmy).. ktorang suma excited deyh.... SI TWIN tetap maintain kecomelannye yang teramat... I LIKE ...

Kul 6... siap hias belon2.. aku panjat sana panjat sini mengikat belon... giler excited mengalahkan mak kembar... then hidang suma lauk2.. coklat.. emm yummy..


MENU BIRTHDAY :
  1. Nasi tomato
  2. Ayam masak merah
  3. Dalca
  4. Daging kurma
  5. Kek 2 kilo
  6. Agar2 milo
  7. Puding gula hangus
  8. kacang
  9. Air oren
  10. Coklat

Semua hidangan dimasak oleh my MOM.. memang sedap masakan my mom... aku tolong2 ape yang patot je.. balik keje pun dah lambat.. jemputan around 60 org.. ramai seyh...

Memang happening besday nie.. semua sporting..

DANISH & DARWIH with IBU & AYAH

KEK berharga RM 170


BELON yang dihias oleh aku

yehaa...

Thursday, November 19, 2009

frust + geram + x puas hati

Salam suma..

X paham ar nape mende ni leh jadik mcm nie... y it happen to me..? n to me again..?
Scholarship JPA aku x dpt.. then wat rayuan.. pun x dpgt jugak..
ats sebab apa dorang reject aku..??

Aku punya cgpa leh la dikira tinggi sket.. aku dpt 3.67 (BUKAN NAK BERLAGAK).. but still x dpt..
aku punya member yang yang dpt 3.5 (CUKOP@ MKN) but dpt further kat shah alam dapt je biasiswa tu..
what's wrong.. BIAS ke..?? come on la....

even aku dpt tawaran degree kat MERBOK kedah yang ULU tu pun still guna duitla...
nak beli BUKU yang mahal, NAK BAYAR DUIT UMAH SEWA, DUIT HIDUp, DUIT RESEARH..
Xkan nak bagi biasiswa utk budak2 yang futher degree kat shah alam ja..?? ingat ktorang leh survive ke..? ktorang penat2 study utk dptkan biasiswa.. then ktorang kene reject biasiswa... terus hilang mood nak study... x bersemangat lagi nak blaja...... frust gila babeng ar....
aku pun bukan mintak dpt kat kedah balik..
tu puun dorang yang tentukan.. SO bukan la salah aku...

SO reason apa lagi dorang leh bagi kat aku sbb aku x dpt tawaran biasiswa..??
KAWAN aku yang dpt ANC pointer dia 3.73 yang dpt further kat kedah pun senasib dgn aku jugak... x dpt jugak.... eeeeeeeeeeee geram sungguh..
perasaan amarah aku naik2... sabar2...
Xkan sbb ktorang kat KEDAH x dpt JPA...

X ADIL betul la mcm nei.. spatutnya mende nie kene la betol2.. bagi la org yang layak..
NTahla.. xder mood lagi nak bercakap.. sampai tdo pun termimpi2...
aku punya la mengaharap JPA tu.. but nothing happen..!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hopefully aku leh naikkan balik semangat blaja aku nie... Down betol la mcmni..
Masalah bnyak mengganggu... WANNY think POSITIVE k..... SABAR.....!!!!!!! ITU SUMA DUGAAN....!!!!!!!!!!!!


Sunday, November 15, 2009

K O N V O K E S Y E N

SALAM 1 MALAYSIA...........

pe kabar suma..?? amboi lama sungguh ceq menyepi dari blog nie..
nie baru terbuka hati untuk tulis balik... mmmm...

______________________________________________________


Ni suma pic2 aku masa konvo 26.11.2009.. memang happening siot.. but penat sgt coz merempat sini n sana.. then pastu ngan exam lagi.. g KONVO pun siap bawa nota.. menghafal..
nasib badan tolll.........


Tengah beratur, angka giliran no 683 (pelekat ijau tu tandanya BEBAS dr H1N1)


Aku nak ckp thanks to my mom n dad.. coz susah2 je dtg tgk aku konvo.. terharu.. sob2...
then dapat bunga from them.. wahhhhhhhhh... RASA dunia ini ana yang punya...
bunga yang bernilai rm 85 hengget.. tersangat la mahal bagi aku.. baik bg aku duit tu je..
hehhehehehe


My MOM, me, My DAD




wanny with bunga present from my parents yang harga melampau mahai




KOnVO Is My DAy


Dalam Dewan Seri Budiman


Memang puas la bila KONOKESYEN DAY ni.. mana taknya.. 3 tahun aku berhempas pulas study.. then time nie la penat lelah aku berbayar balik... sedikit mengecewakan bila tgk kawan2 seperjuangan yang pakai selempang ANC... huhuhh.. sygnye aku miss 1 semester... aku dpt 3.49... kalau x pasti aku juga pakai selempang tu... xpela xder rezeki namanya tu.. but anyway aku tetap enjoy... thanks to all my frenz for da wish... n also my mom n dad susah payah je dtg tgk anak dia naik amik skroll..

Dengan kasut heels 4 inch kot.. aku berjalan menuju ke atas pentas.. skrin muka aku.. huhhuh.. gementar siot... but control ayu la atas tu... 2000 student tgk x masuk parents kat luar tu.. adala dlm 3 ribu lebh orang.. hihohohohoh.............. kuar2 dewan.. abies diserbu... penuh dengan manusia.. seb bek aku x terpelecok... kakakkaakka.....

then jumpa my mom n dad.. salam2, cium2... snap2 picture.... n balik bilik, siap2 lagi balik kedah teros.. coz esoknya dah exam... hhuhuhuh.. Sungguh meletihkan.... kla frenz.. wa nak ciao dulu.. daaaaaaaaaa......

Tuesday, October 13, 2009

Graduation Day


Comming Soon..............

22.10.2009, aku akan bertolak ke Shah Alam untuk 1 tujuan...
Sudah lama aku nanti kan saat ini...
Setelah berhempas Pulas aku study...

Tibala hari yang aku nanti2kan......


KONVOKESYEN DAY...!!!!!!

DATE : 26-10-2009-MONDAY (DIP. Information Management Course)
VENEU : UITM SHAH ALAM

Suma dijemput hadir...hehehe
aku sgt2 la excited nak gi sana....
x sabar rasanya nak baling topi tu.. hehhehe...
x sabar rasanya nak pakai jubah....

Wait for my next post ya...!!!!!!!!!! CIao.......


Friday, September 25, 2009

..:Hey Ladies:..

"Sendiri mo ingat ar.. lu pikir ar sendiri...!!"

This song, aku dedikasi to all ladies yang senasib dgn aku....

S
udah kubilang jangan terlalu yakin

Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis

Sudah ku bilang jangan terlalu cinta
Kalau patah hati siapa mau nolong
Seperti langit dan matahari tak bersatu lagi

Hey ladies jangan mau di bilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur

Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati juga rugi waktu
Bila dia merayumu ingat semua bohong

Memanglah tak semua laki-laki busuk
Namun ladies tetaplah harus waspada
Semogalah kita semua akhirnya
Mendapatkan cinta yang tulus.......!!!!!
(Rossa - Hey Ladies)

Thursday, September 24, 2009

Raya 09

S E L A M A T - H A R I - R A Y A - A I D I L F I T R I
-MAAF ZAHIR & BATIN-

Salam AIDILFITRI... Mcm ne raya thn nie..??Aku bersedeharna je.. pepagi lagi dah bangun.. mandi n siap2kan pa pe yang patut... Lepas abis sembahyang raya, bersalam2 ngan family aku.. huhuhh sedeynye time tu.. disebabkan bz yang terlampau melayan tetamu x sempt ar nak snap picture... tunggu raya tahun depan la... hehhee

_________

Menu raya umah aku :

1 - Rendang (of course la kene ader..menu wajib umh ktorang every year...)
2 - Ketupat segera (senang x ya nak anyam da, beli je cap nona)
3 - Kuah kacang, sambal bilis, kelapa goreng
4 - Kari kambing (kesukaan abg,baba,mama,kakak)
5 - Kek coklat & cheese kek
6 - Laksa (hari ke 2-3)
7 - Bihun sengapore (hari ke 4)

_________


Lepas makan2 nak bermaafan pulak...hehhehehe
Di hari mulia nie aku nak susun 10 jari mohon ampun mohon maaf especially kepada insan2 di bawah nie.. (yela setiap manusia x lepas dari melakukan kesalahan..) So.. aku nak amik kesemapatan di hari lebaran ni utk mohon maaf kepada insan2 di bawah....:


1 -Mama & Baba (kalau ada salah silap sy maafkan sy ye, syg mama & baba)
2 - Kakak, Abang, Dikwan (kalau ade gurau2 terkasar tu soory la ye.. melawak je)
3 - Ab. Rahman Ab. Kadir (mohon maaf atas segalanya .............!!!)
4 - Cousin2ku (mohon maaf dipinta kalau ada menyusahkan kalian semua)
5 - Kawanku especially to nora, eira, sha, linda, baiti, ezah, suzi, kecik, fatin, yun, ryna, erin (kalau ada terasa hati mohon maaf la ye)
6 - kepada semua yang menegenali diriku..(m0hon maaf dipinta)


-beraya-



Saturday, September 19, 2009

Ramadhan terakhir


Salam Ramadhan....

Ramadhan hampir meninggalkan kita... Esok Syawal bakal menjelma...
Ramadhan berlalu dgn pantas.. Rasanya belum cukup lagi aku mengumpul pahala di bulan yang mulia nie.. Tapi apakan daya masa jalan begitu pantas...Tapi Aku tetap bersyukur, aku masih lagi dapat merasakn bulan Ramadhan kali ini.. dan Ramadhan kali ni aku jalani dgn lebih baik bebanding Ramdhan2 yang lepas... ALhamdulillah... Semoga berjumpa lagi Ramdhan akan datang...!!!

__________

Hari ni aku bersahur di luar dgn my cousin.. pepagi kejut aku nak g sahur kat luar.. aku pun follow ar.... jap lagi nak prepare apa2 yang patut buat persediaan nak sambut Syawal... hehhee... Seronok rasanya... Tahun keluarga aku betambah ahli family.. tu yang best.. makin besar... aku dapt kakak ipar (eima) n anak buah twin (Danish&Darwish)... dgn kehadiran dorang, raya tahun ni bertambah meriah.. yeeha.... pastu kak ana n Family pun beraya sama ngan ktorang.... hahahaha... dia pun x dpt balik kg die kat melaka.. sian dia hubby dia kene keje... samala nasib ngan ktorang... Tapi xpe raya d penang pun apa kurangnye.... so lagi meriah ar...

Tugas aku jap lagi:

1-Bawa mama n kak ana g pasar..
2-Balik pasar kemas umaah.. (1 hari kene mengemas jew)
3-G tesco jap, beli ape yang patut
4-Isi kuih raya + makan skali
5-Jaga Danish & Darwish
6-Nyalakan pelita
7-Main mercun
8-Tolong masak (padahal tukang sibuk je.. hehehhe)
9-Iron baju
10-isi duit raya dalam sampul........

Dah2.. cukup kot keje aku arini.. gile banyak.. dr pagi sampai ke malam.. huhuh agak2 penat jugak aku nie..... buat ke x nie.. hehhee.. itu suma xpe, Yang paling penting hati mo ikhlas ya beb...!!!!

Raya....Raya.....Raya....

Wednesday, September 16, 2009

Selamat Pulang Berhari Raya

Salam semua.......!!!!

Tinggal baper hari jew agi bfore kita berhari Raya... Alhamdulilah... Ramadhan kali ini dapt aku jalankan dgn lebih baik skali... Puasa + mengaji + terawikh aku laksanakn sebaik mungkin... Syukur Alhamdulillah....

Suma dah sibuk2 nak balik ke kampung masing2... aku je sok baru balik umah bercuti.. skang ni ngah setelkan assig yang bile ntah nak bis pun x tau ar... si BAiti dah ciao smalam.. dak kelantan tiket dah bis.. dak2 len jap g ptg baru gerak.. si sya, eira, ezah ghost, suzi... so yang tinggal kat umah aku ngal aku, kecik a.ka. small, nora kasih john, n lynda da green... mmm.... so berempatla mlm ni ktorang tdo...

Sok pas cluz Mr.Asmad ciao ar dgn beg tarik ku... drif keta ngan nora... baik punya.. heheheh...
kelas sok ktornang berempat je.. kalau x blajar ktorang ciao pagi2.... dah xleh tunggu agi... umah memanggil2 namaku...... WArghhhhhhhhhh... excited gile babeng ar... walaupun xde baju raya, tapi yang pnting nak beraya sama2 mama n baba...... Nak salam mohon maaf..!! huhuhu sedey lak...... heheheh


To Dak2 johor n kelantan yang malam ni ciao nek bas n driff.. Aku doakan korang suma selamat sampai ke kampung masing2....

X sabar rasanya nak pulanh ke rumah beraya bersama family tercinta... Walaupun aku x balik kg ku d Melaka... but dr jauh aku tetap still ngatkan dorang kat sana... Next2 tahun aku balik la ye sedara2... Masa x mengizinkan aku buat masa ni... Aku rindu kowang suma....!!!!!

Mak aku lak jap2 call tanya bila la kau ni nak balik.. mestu dah rindu banget ngan anak dara die nei... (padahal aku tau aku nak kene kemas umah..itule pekeerjaan aku..)

So... Kepada Kawan2ku, Cousin2ku, Lecterur2ku yang akan pulang ke kampung berhari raya... berhati2la di jalan raya... ingatkan yang tersyang..... n Lastyly SELAMAT HARI RAYA...!!!! MAAF ZAHIR & BATIN......

Breaking Fast - Tanjung Dawai


Melahap makanan (pose la katakan)


BIS 3C ke tanjung Dawai


* Sorry ar babe.. pic ni lambat lak aku upload dlm blog, bz sgt ar.... Seb bek sempat...
Nantikan pic raya aku tau.... c ya... ciao...

Wednesday, September 9, 2009

09-09-09

Disebabkan tarikh nie unik sgt.. then aku pun saje2 le create post nie.. padahal xde pe nak cite pun..cuma nak tarikh ni ada dlm post aku...

09-09-09

Tuesday, September 1, 2009

...Layanz tag...

Ni hao... Hoa jiu bu jian..

As' Kum sume... hopefully u all in good condition.... mcmne Ramadhan kali ini..?? Amikla peluang untuk perbanyakkan ibadat... Jgn leka dgn dunia sahaja.. (Tazkirah kejap...) hehehehe

dah lama x update blog nie.. usha2 blog org n then ada lag tag kat blog kak shima... aper agi amik ar n layansssss jerla.....

Tag 1.
Nak tau sangat nama singkatan korang,umo dan dok mana....???ye laaa..kekadang keliru gak nih...klu dah tau...nak save,lpas ni mudah la nk ingat...he2..
nickname : Wanie a.k.a wanny
age : 21
Stay : Bagan Jermal, Penang da Pearl Island

Tag 2.Tiap2 hari ke korang bukak Blog nih???..biasa kol berapa??lama tak?
Kekadang je bile free n bile ada Internet.. Kalau ade broadband maybe ari2 kowt bukak.. hehhehe..

Tag 3.Bila dah on kat Blog...apa yg korang buat ek???
create post, visit blog member, touch up ape2 yang patut...

Tag 4.Penah tak sedang asik melayan intenet ni...korang telah abaikan sesuatu....?
erm... rasanya ada.. abaikan waktu kowt... (?) heeheh.. yela asyik mnghadap blog je.. better setlekan assigment kan... sebenarnye aku yang malas... (adeh pecah rahsia..!!)

Tag 5. Macamana cara korang masak maggie ek?
mcm kelas masak lak... .. meggi senang je ar...didihkan air.. then letak megi, then perencah... telur kekadang.... koz x baper suke telur... ikut mood da...

Tag 6. hubby korang tau tak korang ada blog ni....penah tak hubby korang baca blog korang????
Of course xtau.. koz xder hubby lagi... hahaha...

tag ni d pass to all my member...
layans jer kalau boring2 tu...

zaijian..
bye

Monday, August 24, 2009

bila dia stress... jadik pe

ni hao..

bosan ar asyik hadap assigmnet jer.. then teringat lak kat blog aku nie.. nak ym pun ym lak xleh on..ntah pa pew je la laptop aku nie.. ade jer problemnye, taik kumbing tolle... (padahal akunye pesal dok godam..padan muka aku...) aku nak merapu jela.. nak release tension aku... baru degree belum agi Master... tapi bz kalahkan doktor, professor.. hhahha...whatver...sumetime i don't understand... paham ape...?? ntah aku pun x paham ape2... masuk air tol la aku arini... adeh... geramnnye... assigmnt bnyak... then time ni lah maslah baru dtg lagi... cukupla mslah yang lepas.... aku malas dah nak pikir... apa nak jadik2 la... Whatever.. yang penting aku nak happy n enjoy.... x sabarnye nak keje... kalau dah keje ade duit, ada duit leh shopping, bila shopping hilang sume stress.. Assigment+test+quiz+research+exam.. gile de senget de banyak... disebabkan aku merepek ape ntah.. ntahla jadiknya.. huhuhhuh sah dak ni bkelakuan pelik... geram still ada.. n x paham tu dari dulu still wujud.. kan baguih kalau ader butang reset.. senang aku nak reset kepala wotak aku sket... kalau leh format pun baguih gak... agak2 melaratla aku punya merepek nie.. hahhaha perh.. kurangle sket tension n kbosanan aku nie... kla aku nak g cari pasal ngan housemate aku.. pasal dia suka cari pasal yang dah sememangnya asal... adeh... ciao...

zaijian (jumpa lagi)...

Sunday, August 23, 2009

...Selamat Berpuasa..

Salam semua...

Hopefully u all in good condition..
lama x jumpa...

Entry kali ni nak ucap..
Selamat menjalankan ibadah puasa kali ini.....

Ustazah aku ada bpesan kat ktorang dlm cluz aritu..

"Ramadhan kali ni laksanakanlah dgn sebaik mungkin.. rebutlah peluang yang ada di bulan yang mulia ini.. sebab kita x pasti lagi Ramadhan yg akan datang kita sempat utk merasanya atau x.."

Tersentuh hati ini mndgarnya.. Ya.. bulan Ramadhan ni aku akn menggunakan ia sebaik mungkin utk mengumpul pahala, bertaubat.....

To all... jgn terlalu enjoy di dunia nie... rebutlah peluang yang masih ada nie...

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarrak..
Salam Ramadhan..



Wednesday, August 12, 2009

BAB1 punye pasal tol

As kum..
hao jiu bu jian, Ni hao ma...?? (sudah lama x jumpa, apa khabar)

heheh tu baru sikit je tu.. belum agi ayat panjang2.. well skang ni dah leh speak mandarin..
but a little jer la.. english aku pun bertabur agi.. mandarin ni baru bajar... leh tahanla susah dia coz ada nada... Tu bukan topic entry aku just mukadimah... al-maklumlah dah lama x update entry kat my gorgeous blog nie...
(gorgeous ke..?? aku pun xtau.. hentam jerla..)

The main topic is pasal Virus Influenza H1N1 @ lbh senang panggil je virus BAB1... ishk.. ape nak jadi ni semakin bnyk kematian disebabkan virus sengal nie.. Maybe akan terjadi darurat kot pasal virus nie... kesian housemate aku n dak2 yang len yang suspek H1N1.. dornag berada dlm ketakuatan... bnyak2kan berdoa... for ur infor.. my housemate 3 org suspek H1N1.. so yang tinggal kini kat umah tu 5 org... As a langkah berjaga2 pasal virus ni merebak teruk di IPT as well as skola n etc...,aku kini memakai mask g kelas n anywhere.. dah mcm pakai hijab lak aku rasa.. huhuh comel pun ada gak.. mcm Aisya dlm cite ayat2 cinta...

Well, ktorang skang ni ngah risau coz dah mula rasa len macam like pening, demam and etc.. then timbulla 1 perasaan yang x dpt aku explain kan kat korang.. H1N1 NYAH KAU dari diri aku... Aku belum sempat membalas jasa mama n baba, aku belum sempat menjadi anak yang solehah, aku belum sempat utk menggembirakan mama n baba, pahala aku belum cukup agi utk masuk syurga,
n bnyak agi dlm fikiran aku.... Sempat kah aku untuk hidup di dunia yang fana ini lagi 5, 10, 15, 10, 25, 30 tahun lagi..?? Sempatkah aku dpt merasa hasil titik peluh ku ini..? Sempat kah aku merasa bagaimana menjadi seorang isteri yang setia di sisi suaminya..?? sempatkah aku merasa perasaan gembira menjadi seorang ibu..? Sempatkah aku menghadiahkan mama n baba pakej Umrah+Haji..?? ntahla... semuanya dah tesurat... AJAL MAUt di tangan Tuhan... aku cuma muhasabah diri aku supaya x leka dalam dunia yang semakin uzur nie... Aku REDHA atas segala ketentuanmu YA ALLAH....

Titi..tiit...tit.. 1 msg masuk...
aku dpt msg dari sorang housemate aku yang 5 org tu.. dia suh bawa dia g klinik coz demam panas... Nora tunggu aku kat rumah.. aku rush balik umah nie.. Lepas ni sape pula menjadi mangsa H1N1...?? Sama2 lah kita berdoa agar terhindar dari virus ini......... Salam

Wednesday, August 5, 2009

We r happy here..!!

Ni Hao..!! Ni hao ma....!! (eceh2 dah teror speak mandarin)

ATTENTION..!!!
**** This entry has been published to all our frenz at Puncak Perdana, Shah Alam...

To all u guest... we want to let all of u know that we r happy here as Degree Student in Uitm Kedah...
Walaupun we all dicampak ke UiTM Kedah...
Tapi kami berasa berbangga sbb kami dilayan like menatang minyak yang penuh...
Kami x sedih, dan kami x kuat, apa yang penting we are happy here with our new life...

Semangat baru, azam baru n kot pinjam

My Frenz, Persahabatan tetap kita tetap kami akan ingat...
Kenangan bersama di sini tetap menjadi kenangan terindah...
Cuma Skang kita membawa haluan masing....


Guin Ketot melompat.. ait2 chit.. (roti john kau mesti suka nora kan??)

Time Kelas bell 422

Dalam kelas pun ktorang leh shoot pic...
dahnye suma lak gila kamera...
pantang nampak kamera....
mule le merenyih2...
Lecterur ktorang Sporting Siot.. heheheh
Like u Madam Siti...


aucheh...



NEXT......
This picture pulak untuk tatapan u all yang rindu kat aku.. (ada ke..?hehehe)
X bleh balah picture nie.. suka sgt menyelit nak interpremle tu... hahhaha


WE ALL MISS U ALL...!!
STUDY HARD YA......!!!!!!!

Tuesday, July 28, 2009

Cucu Atok

To all.. enjoy this picture ya...
cucu tauke songkok pakai songkok + tarbus...














kalau nak order... visit abmzulaikha@yahoo.com
Special made.. Good Quality.. n very da puas hati punya...
Mai ramai2 visit us kat Penang... dah nak raya nie..
Belila Songkok...

Wednesday, June 24, 2009

First Tag from Sis Shima

Jam skang menunjukkan kul 11.33pm...
x leh tdo agi ni... x ngantuk...
Then.. terus capai laptop n view blog...
DING..DONG... Aku di Tag by akak Shima... TQ for da tag.. (first time aku jawab tag nie...) hehehehe
Soalan pun mcm best nak jawab.. hehhehee...
so Apa tunggu agi....??? Mari jawab soalan

1. Bekas kekasih saya adalah : seseorang yang saya penah sayang
2. Saya sedang mendengar : lagu Dan Sebenarnya - Yuna
3. Mungkin saya patut : Enjoy with frenz, vacation, transfer to Uitm Shah Alam, Buy a new phone...
4. Saya suka : gadget (tapi x de duit agi nak beli), shopping, jalan2, kemas2, layan lagu, kolor hitam, kek coklat
5.Sahabat-sahabat baik saya : mestilah yang baik ngan saya n caring
6.Saya tak paham : kenapa DIA wat sy cam nie..??? kenapa sy dicampak ke Uitm Kedah...??
7.Saya kehilangan : berat badan n RM50 sekeping
8.Ramai yang berkata : "Wanny kau ni makin kuruslaaa, kau sakit ke..?" (ni lagi 1 aku x paham..)
9.Makna nama saya : Shazwani - Keharumanku / kewangianku
10.Cinta itu adalah : buta, celik, indah, sakit, wangi, busuk, jujur, tipu...
11.Di suatu tempat, seseorang sedang : termenung kenangkan nasib @ msg ngan couple....
12.Saya akan cuba : dpt Dekan every Sem for da This degree, jadi anak solehah, jadi da best student, jadi yang baik2 je la..
13.Ayat SELAMANYA membawa maksud : I Love u forever n ever
14.Telefon bimbit saya : Nokia (versi cabuk) hehehheeh
15.Bila saya terjaga dari tidur : Tgk hp dulu... Pikir arini nak wat ape @ nak mandi kul baper
16.Saya paling meluat apabila : org suka menipu, x punctual, org x de sivik..
17.Pesta/Parti adalah : Tempat tuk bersosial.. hehehe
18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah : Dolly
19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah : sejak lahir sampai - 7 tahun (time ni xya pikir apa2)
20.Hari ini : saya design kad kawin, print form Ptptn
21.Malam ini saya akan : kuar makan ikan bakar, ym, edit blog..
22.Esok pula saya akan : Design Paper BAg for da D Pinang Creation
23.Saya betul-betul inginkan : CINTA SEJATI...!!
24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini : Wani chaiyok...!!! then sengih sorang2..
25.Pusat membeli-belah atau arked permainan : xde.. x suka
26.Makanan Barat atau Jepun : barat
27.Bilik yang terang atau gelap : tengah2 boleh x..?
28.Makanan segera adalah : MCD.. I'm loving it.. @ pizza hut pon sodap..
29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang? ...terlupa.... (panjang sgt)
30.Siapa yang anda mahu Tag? wawabescoot, apple9elppa, elyaya anabella, suzi

Kawan2 sila jawab ya... hehhehe

Tuesday, June 23, 2009

Mimpi ku yang....???

Pernah dengar lagu Lena diulit Intan....??
tapi bukan itu yang aku nak story... kikiki

Ceritanya bermula mcmnie
Sejak 3 hari lepas, tiap2 malam ada 1 mimpi nie menganggu tidur aku...
But, yang peliknya... mimpi ni mimpi yang sama je but da condition is different...
Bila bangun je.. aku berpikir..? dah 3 hari berturut2 aku mimpi bernda nie..
why this happen to me..?

Mimpi ni petunjuk untuk aku ke..??
Whole the days.. aku asyik teringat2 mimpi tu.....
sampai menganggu hari aku... Mimpi tu jelas di ingatan aku...
pelakonnya.. situasinya...

aku asyik tertanya2.. adakah mimpi ni ingin menyampaikan sesuatu padaku..??
adakah mimpi ni hanya mainan tido ku..??
adakah mimpi ni ada makna tersirat disebalik yang tersurat...
aku keliru...!!!!

wargh..... Akku dah try search kat internet pasal tafsiran mimpi aku nie..
but unfortunately... xder yang tepat...

dan skang ni lagi... fikiran ku masih keliru lagi disebabkan mimpi itu...
Sekiranya mimpi ini adalah mimpi petanda yang baik... datanglah dekat padaku n aku
akan berdoa semoga ianya menjadi kenyataan...

dan sekiranya mimpi ini beri petanda yang buruk... pergilah mimpi ini jauh dariku dan hidupku...

Monday, June 22, 2009

Back To Uitm

2 weeks left.... aku akan start masuk STUDY balik...
STUDY..STUDY...STUDy.... actually da bosan... but demi MAMA & BABA :
"Orang akan blaja sungguh2 utk bejaya.. Doakan org berjaya... i luv both of u.. muaahh3x.."
(terharu sebentar... SOb..sob.. )


argh.. rasa malas sgt.. (Tapi aku sorang yang kuat semngat, aku tau aku buleh.. chaiyok wanny..) si fatin, ryna, yun, erin dpt shah Alam...
Aku si wanny wana ni tercampak ke Uitm Merbok kedah balik..... (Bosan2x.. tapi xpe itu suma jgn dijadikan alasan...)

Mcm ner nie....??
kawan xdee.. umah sewa kena cari... (i'm alone seyh)
argh.. many things come into my mind.. bnyak nak pikir2...
smpai uban di kepalaku terlahir desbabkan masalah ini.... hehhehe

Thinngs that should i do :
1 - Prepare all da borang (+medical check uP)
2 - Prepare all da baju + rak + Baldi n so on lah..
3 - APply PtptPu
4 - APply JPA
5 - Resign keje ujung bulan nie
6 - Seek da umah sewa
7 - n da last thing STUDY MUDY... yeehhaa...

Kepada Konco2 gue di Shah ALam... waiting for me ya babe... heheheh...
aku bersama rakan2 di sini akan d transfer ke sana... hhahaha..

Sunday, June 21, 2009

Selamat Pengantin Baru

Ya Allah,

" Satukanlah hati kedua mempelai ini,
dengan Iman, Taqwa dan keyakinan kepada Mu,

Jadikanlah mereka suami yang soleh memimpin dan jadikanlah isteri
solehah yang sentiasa membantu. Murahkanlah rezeki mereka dan
kurniakanlah mereka zuriat yang beriman, bertaqwa dan beramal soleh.
Semoga mereka dilimpahi Nur - Iman dan dipenuhi Al - Muwwaddah
dan Ar - Rahman di dunia dan di akhirat..."

Amin Ya Rabbal Alamin


SHAH AZRI & HALIMAHTUN SADIAH
(MY BROTHER)


HAMIDAH & KHAIRIL
(MY COUSIN)

Tuesday, May 12, 2009

hang out

merempit ke penang sudah perkara biasa bagiku...
Jam menunjukkan kul 12pm..
Dari tadiku anta msg to Dr. Pjah... x balas (hatiku sudah membara)
mana taknya 10msg berpeluh miscall x jawab2.. hahhaa (bengang jew)
at 12.05 min she call me.. n said soryy overslap.. hehehe (penat tol iorg tunggu)

tanpa membuang masa agi.. ktorang terus siap2... n going rempit ti queensbay...
hooohohh hohoh.. melalui jambatan dgn motor ex5 wave yang ditunggani oleh kami berdua yang sesama kering... heheheheh...

Jauh perjalanku... selamat x panas terik sgt.... ku merempit agak2 laju sikit jer heheheh..
Then.. sesudah sampai ke queensbay... masukla tunggu ape lagii.....

Sudah lama ku x shoppingg... the fisrt shop yang aku masuk Vincci... aku gle vincci..
tapi agak mengecewakanla coz xde yang bekenan di hati..
xpe2 ku teruskan perjalanan..

Floor 4.. jeng2x ada gymrama... wargh.. ramainya dak2 cute ngan aksi2 dorang..
yehaa... ada contest rupnya..
kitotngan ngan muka yang memang selamba badak nie (hehehhe)
g kat dak ni terus snap pic..
dak tu pun senyum colgate lak.. hhahahaha

gymrama-rama

Leh ke wat..??

lepak2 jalan2 bual2 makan2 beli2 usha2 (macam2 ada)
happeningla dgn dr Pjah nie...
x lenguh ktorang jalan sampai kul6 ptg...


ada speed yo-yo challenge


aksiku bermain yo yo


dr Pjah kena ngorat lak..


Pastu g posing kat pulau jerjak lak...

Wanie & Pjah


cam best jerk..

ktorang menuju pulang ke rumah..
Kata Dr. Pjah.. "wanny jom nek ferry lak, dah lama xnaik"..
then aku kata "ok gak... jomla.. kite rempit agi.. sebelum tu nak posing dulu"...
hehhee

merenung nasibku
pas ni nak g ner eyh..??

Thursday, May 7, 2009

GoodBye Uitm MerboK Kedah

7.5.2009 genaplah 3 tahun ku berada di Uitm Merbok Kedah...
Berjihad untuk belajar...
Kini setelah 3 tahun ku tempuh segala dugaan dan rintangan...
Alhamdulillah sumaanya berjalan dgn lancar...

Aku akan merindui Uitm Kedah...
Aku akan merindui Lecteur2 FAkulti INFOR MNGMENT....
Aku akan merindui rakan2 ku... fatin, jue, yun, ryna, erin, faz, mimi, and sumala (yang xde tu jgn terasa yer).. hehhehehe miss u all so much...

Perjalanku masih jauh...
ini hanyala baru suku perjalanan....
banyak lagi ritangan aku akan lalui....

di waktu ini, aku tgh sibuk2 mengemas barang.. tunggu ayah aku dtg amikk..
baru lepas exam contemporary.. agak2 susah soalannya membuatkan aku risau...

erm.. tapi xper... aku dah abis diploma..
wargh lega sgt2..........

Aku akan merindui saat2 manis berada di uitm Merbok Kedah...
Selamat Tinggal........



Monday, May 4, 2009

FoCUs - FOcUs point

Berada di dewan mini Uitm Merbok Kedah...
Agak2 mendebarkan.. bolehke aku jawab paper akib nie..?? (mcm x yakin ngan diri aku.. mcm dah lupa je apa yang aku baca... usshhh...)

Exam bermula pada 2.15-5.15ptg....
Aku masuk ke dewan dan terus menuju ke meja depan sekali (biasele ala dak2 skema..hahah)
meja no 53 menjadi pilihan aku...

Perasaanku bertambah gundah apabila "jiwa kacau"...
time ni lak leh teringat si bro tu... argh... xpe2..
aku cuba tenangkan diri ku... FOCUS!!!

Bukak jer kertas soalan... eh sebelum tu baca doa dulu... hehehe
Alhamdulillah soalan x susah sgt tapi xder la senang sgt...

Aku kembali focus utk menjawab soalan.....
ku toleh kiri ku toleh kanan suma khusyuk menjawab exam...
ermmm aku...??? aku pun fokus gak hahahha...
sambil menjawab exam aku kunyah gula2 n chewing gum... (lepak2 jer) dan
berbekalkan air HIJAU... hahhaha Saper nak Boleh beli kat aku yer....

Tinggal la last exam paper SUbject contemporary Issues....
lagi 3 hari aku akan menamatkan diploma aku...
warghhh... terasa cepatnye masa berjalan...
pasni kena FOCUS lagi for da last examination...

Rakan2 sakalian... FOCUSkan diri anda ye...
Ku doakan suma berjaya...yeahhhhh........

CHAIYOK.......!!!!!!!

Thursday, April 30, 2009

Hatiku Kau Gores Luka...

Setelah lamaku menyepi tanpa meng"update" entr ... kini ku kembali....
kembali untuk meluahkan apa yang terbuku di hatiku...


Air mata ini mengalir deras... (Deras cam air terjun lata kijang..heheh)
Hati ini terlalu pedih..
Tak dapat ku gambarkan betapa hancurnya hatiku...

Diri ini terlalu lemah...
Lemah untuk menghadapi segalanya...
Adakah ini yang kau katakan cinta..??
Di mana kasih sayangmu..??
Atau itu suma hanyalah sekadar dibibir semata2..??

Argh.. aku keliru....!!!
Engkau pentingkan diri...
Kau pandai berpura...
Tiada keikhlasan di hatimu menyintai drirku...
Apatah lagi kejujuran cintamu...

Hatiku terlalu pedih bagai ditusuk sembilu.. (mcm lagu sembilu tu..hehee)
Diri ini terlalu lemah...

Aku rindu Shazwani yang dulu...
yang kenal erti gembira, senyuman tanpa air mata...



Sunday, April 5, 2009

last Assigment for final year...!!

Sem ni terlalu bz... Asigment2x... ah bosan tol.. tapi aku tetap maintain, cool.. (ahaks) :~ Subject Entreprenuership niela banyak menghabiskan masa aku.. kena wat busines plan... Terasa begitu sukar untuk aku menyiapkan business plan nie.. Aku wat business Waffle (Waffle De Creamothic Enterprise) erm...agak mencabarla.. Konco2 aku (Fatin, jue2, yun, ryna n aku) bertungkus lumus for dis biz plan.. Alhamdulillah siap jugak akhirnya...... Balance lak tu ktorang punya Financial... ni sume berkat tunjuk ajar our lovely lecterur... speciall thanks to:

Miss Azyyati bt Anuar (thanks u so much!!!) ;P


Boads of director bertungkus lumus... yeeha..

General Manager - Aku le
Financial Manager - Fatin
Marketing Manager - Jue2
Operational Manager - Ryena
Administrative Manager - Yun

Dgn Kerjasam yg dorang bagi.. Finally assigment nie abis dgn success...
thanks to all members..



Biz Plan 220 pages include appendices... 2 copies utk HEA

Posing sebentar

Wednesday, April 1, 2009

Sama Tapi x Serupa

ABU BAKAR DANISH & MUHAMMAD DARWISH

Inilah anak buah aku yang pertama... Twins lak tu.. Perh.. xtau nak cite mcmne akunye happy bila dorang lahir ke dunia nie.... Alhamdulillah semua berjalan lancar...
My sis & My BIL yang namakan dorang..
Actually nama Abu Bakar tu nama datuk aku n
Muhammad lak Nama datuk my BIL..
n nama Danish n Darwish tu dari dorang sendiri....
so utk bagi adil ke dua2 belah family...
dorang namakan

  • ABANG - ABU BAKAR DANISH
  • ADIK - MUHAMMAD DARWISH
Korang try ar cari ape beza baby boy nie...
actually aku pun x jumpa2 g... hahahah...
yang aku perasan dua2 pipinye tembam mcm belon... heheh...
cayunk sgt kat Danish & Darwish...
Tunggu auntie balik ey syg...!!! miss bot of u...

Monday, March 30, 2009

Dugaan Final year..!!!! wargggghhhh

Masuk jer Semester 6 di Uitm Kedah nie... aku terima pelbagai dugaan dr yand Maha Esa...
kekadang aku rasa tertekan sgt but Alhamdulillah aku dapt control... :P
Dugaan aku sepangjang part 6 nie, aku list kan utk korang memahami kesukaran aku...:

1) Hp aku rosak - hp aku 6630 yang besar dabak tu leh rosak lak... so aku guna hp mak aku skang

2) Problem ngan tokey Umah sewa - aku dah kuar umah sewa tapi duit deposit smpai skang x dpt2.. (rm600 wooo) aku dah call dia bnyak kali, tapi dia punya baik hati dia offkan hp die... arghhhh......

3) Charger ladtop rosak - Skang ni dah la banyak assig, charger ladtop leeh rosak lak dekat2 dah nak abis diploma nie... bengang tol lae.... masuk nie dah 3 kali aku tukar charger.. tapi apakan dayaku.. nasib ku ynag malang.. huhuhuh sebak jap.. so skang ni aku pinjam2 charger member.. Thanks to Jue...

4)
Wedges aku dikebas - Wedges aku tu aku letak kat kat rak kasut luar bilik... pastu bila nak pakai, tgk2 dah xde.. bengkek ke x... XDE SIVIK Tol la dak2 nie.. student2 pun nak rembat...
wedges aku tu bukannye cantik pun.. ermxpela.. Aku HALALkan...

5) Side mirror motor patah - Pergh sakitnye hati aku... bila aku g kat mto tgk2 side mirror dah patah... dipatahkan atau terXsngaja bagi patah oleh student UITM gak (tu yang aku bengang tu, mintak maaf pun xder, wat du no jer) kat parking Lot CEntral Square yang BowsaN TU...

6) Helmet ARC aku pun kena kebas - aku tertinggal helmet arc aku kat umah, kebetulan parents aku nak g perlis aku suh anta kat tepi jalan tesco (coz nak g uitm ke dalam)... so bila aku dapat arc aku guna la exchange helmet ngan dorang... aku pakai x smapai 1 minit nak g tesco... helemt aku2 letak kat bwh sit motor... aku g ar beli brg2 aku...
then, bila aku kuar....tgk2 helemt xde.. sit motor dah terbukak... arhghhh... disitu gak aku sumpah serenah... aku dahla sorang2 kat situ... terpaksa la kau beli helemt apollo kat situ on da spot.. hilang rm40 aku sekelip mata

erm... bak kata org.. "berat mata memandang, berat lagi bahu memikul"....
tapi aku x pikul pun, aku terima dgn hati yang redha...
Aku tau apa yang jadi nie suma ada hikmahnya...
Maybe sem nie aku leh dapat ponter 4 flet ker..
hahahahaha
no one knows rite...
so..ini aje luahan perasaan hatiku...


Sunday, March 29, 2009

Org Nak Ber"Blog" aku pun Nak gak...

erm... apa nak citer eyh...??????? hahahha... actually aku create blog nie just suka2 jer..
Blog ni leh jadi akunye tempat tuk luahkan perasaan, Geram, Marah, Tension n etc...
Aku bukannye paham sgt nak guna blog nie.. hahhahaa :P but i'm try to learn it....
Pendek kata..... we should learn new thing in our life right..??
So... Aku nak thanks la kat dak nie.. WAWABESCOOT n KAK SHIMA... Dorang dua nie la yang ajak aku berblog2 nie.. kla.. da...