Followers

Thursday, November 17, 2011

mama & ayah

Asalammualaikum.



Memang sangat excited bila akan melahirkan zuriat sendiri. memang terserlah kegembiraan seorang ayah bila dapat tau akan terima cahaya mata x lama lagi. mcmtu la jugak my hubby. sgt2 happy die. me..? pun happy jugak. :) mmg tak terkata la kan.


Masa wanny tau pregnant tu time wanny gi chek sakit kat gynaecologist (sakit puan) kat KPJ. Then dia buat urine test. Nah kau. POSITIVE.. hahahhahaahaha.. adoi. bilang mama wanny, haku ni bunting pelamin. tak menyempat-nyempat. hahhaha.. but wanny lebih percaya pada rezki dan takdir ALLAH S.W.T. wanny syukur terima kehadiran zuriat ni. dan nampak sgt my hubby happy dan teruja nak jadi ayah. 


UPT Result





Banyak jugak la wanny search2 petua2 kehamilan kat internet nie.. Bukan mudah ye kita pregnant nie. segala aspek perlu dijaga especially kesihatan. Alhamdulillah wanny xde plak morning sickness. just tired, tired, too tired, n too hungryyy... ayo. asyik mau makan ja seyh. seb bek x mengidam pelik2.. mungkin baru-baru lagi kot..



Sekarang ni wanny tgh search nak beli susu ibu mengandung.. tak sure nak beli jenama ape. Any suggestion dear..??


Buku merah. sapa yang pregnant tau la kan.

oke2. x mau berleter panjang. baby pun dah lapar. nak gi lunch dulu. see ya..


p/s : auntie syawanee nanti kite upload pic kembar pakai tarbus tau.. heheh

Wednesday, November 9, 2011

Hari Graduasi. kau hade.?

ayat macam nak minta penampo je kan. haha
sabar-sabar. rilex ar der.. ngeng.




Assalammualaikum..


30.10.11, wanny graduate kat DATC, Shah Alam.
Mmg best la kalau konvo ni kan.
Maybe ni last kot konvo kat DATC,
Ijazah Sarjana Muda Pegurusan Maklumat (perpustakaan).



Rasanya mcm liat je nak further study.
bukan sbb ape pun.
lepas kawen ingat nak keje.
tapi alih2 preggy plak.. :)
hehehe..
dah tu kene la jadi suri rumah sepanjang masa.
tapi kalau ada rezki tu nak gak further study maybe time tu dah ada anak 3,4 pe..
hehhehhe.

Jom ar layan picto-picto Hari Graduasi  Wanny ni.

Bergraduasi dengan suami tercinta


Bersama FIL & Parent


Of course suka mencapap


bersama rakan-rakan ronggeng


Nampaknye terpaksala wanny menolak tawaran exam pegawai anti-dadah tu.
mcm x leh dpt je.. :(


ciaoo...

Tuesday, November 8, 2011

tanda-tanda mengandung

mengandung..? 


pregnant..??




untuk orang-orang baru mcm wanny ni kene la banyak cari infor pasal benda ni.

biasala baru lagi kan.. :)


just nak share ngan korang semua tanda-tanda mengandung especially yang baru kawen macam wanny ni ha. yang dah professional leh la kongsi ilmu2 anda kat sini ya.

Antara simptom / tanda anda mengandung mcm kat bawah nie ha...:

1. Puting payudara berubah warna
2. Kerap buang air kecil
3. Sakit kat ari-ari
4. Rasa letih tak bermaya
5. Rasa lapar selalu
6. Rasa loya muntah
7. Period lambat

kalau korang rasa badan korang len macam, period lambat, gi la wat doktor check urine..



Macam kes wanny, masa mula2 wanny sakit sgt kat ari-ari, ingat nak period, wanny ignore je.. then perasan kerap dok buang air kecil, n makin letih je keje, n keje nak makan je bila dengan hubby.



then xpela, wanny tak syak pun ada pa pe.. masuk 2,3 hari ni rasa x sehat je, wanny p KPJ kat doktor sakit puan. niat nak check benda len.. then alih2 dpt tau wanny positive PREGNANT.



Speechlees, rasa nak pengsan je bila doktor kata "awak mengandung.."
gumbira tak terkata la.... sengih2.. 



doktor tak dpt trace lagi bape minggu cos baru lagi. 
so wanny kene dtg next week utk next check up...


Ape lagi, khabar baik ni wanny sampaikan kat hubby melalui fon.

wanny ckp cenggini..

me : "abg, tahniah abg akan jadi ayah x lama lagi..."
My hubby : diam lama... (terkejut kot).. "betul ke ni yang..?"
me : "betul la cyg."
my hubby : Syukur Alhamdulillah


Nampaknye, die betul-betul happy dgn khabar baik nie. wanny pun sgt happy x terkata.
Syukur Alhamdulillah atas kurniaan mu ini Ya ALLAH.
excited sgt.



semoga semuanya berjalan lancar


Wedding Checklist

Salam semua.. 

Hujung tahun ni, ramai yang nak kawen kan.. mesti korang buat time-time cuti sekolah. dah get ready ke preparation semua..? 

Alhamdulillah aritu wedding wanny semua berjalan lancar. penat jugak la nak pikir n ingat semua benda. Seb bek ada chek list ni.. Akceli check list ni wanny letak kat right sidebar gadget blog wanny.. tapi since xnak semak2 lagi kat blog ni.. wanny post kan utk korang.. ye la kalau padam kat gadget nanti dah hilang la semua kan. x le trace balik.. :p kan3? betui x..??

Picto kite kawen la aritu.. :P

so untuk bakal pengantin silalah rajin2 untuk tgk checklist ni supaya tak kelam kabut nanti. peace.

1. Tarikh/ Waktu/ Lokasi/ Tema
- Nikah
- Resepsi

2. Legal Document
- Kursus kahwin
- HIV test
- Borang perkahwinan: In progress

3. Pakaian + Aksesori

Nikah
- Baju nikah
- Tudung
- Veil
- Kasut
- Aksesori

Resepsi
- Set lengkap Pink persalinan
- Dress Gaun (fitting on 5.10.11)

4. Caterer
- Nikah
- Resepsi

5. Majlis perkahwinan
Nikah & Resepsi
- Kanopi
- Meja + Kerusi
- Pelamin nikah
- Caterer
- PA System- Hiasan bilik pengantin
- Hantaran: In progress!

6. Make-up
- Nikah
- Resepsi
-Bertandang

7. Fotografi- Nikah
- Resepsi
- Bertandang
- Pre/Post-Wedding
- Outdoor

8. Bilik pengantin- Set perabot (Katil, almari, etc.)
- Cadar
- Langsir
- Karpet
- Dekorasi

9. Kecantikan
- Facial
- Spa- Inai
- hair treatment
- teeth

10. Doorgift
- Nikah
- Resepsi (Tetamu)
- Resepsi (Rombongan lelaki)

11. Kek
- Resepsi (Kek)

12. Stationary
- Kad jemputan resepsi
- Doorgift boxes
- Guest book : still thinking the design
- Bunting
- Road Signage
- Photo canvas
- Art Stand

13. Bunga-bungaan
- Bunga pegang (Nikah)
- Bunga pegang (Resepsi)- Bunga pegang untuk bridesmaid
- Hiasan kereta pengantin
- Dekorasi meja (Nikah)
- Dekorasi meja (Resepsi)

14. Entertainment (Resepsi)
- Kompang- Wedding songs selection

Friday, October 21, 2011

Aku terima nikahnya.


Asalammualaikum semua.

sudah lama kita tak ketemu.

Syukur Alhamdulillah, kini wanny sah bergelar isteri kepada suami tercinta, Muhammad Zamri b. Yusuf. Pada 7-10-2011, tepat 9.45 mlm wanny sah diijab kabulkan dengan Zamri. Dengan sekali lafaz yang lancar dan jelas, Muhammad zamri menerima akad yang diberikan. Untuk usia 23 tahun ni wanny sudah bersedia menggalas tanggungjawab sebagai seorang isteri kepada Muhammad Zamri.

Beberapa minit sebelum diijab kabul

Mendengar tazkirah dari Tok Kadi ttg tanggungjawab seorang isteri

Majlis berlangsung dengan lancar sekali. Syukur ke Hadrat Illahi keranan memudahkan perjalan kami. Walaupun kami terpaksa menempuh bebrapa halangan dan dugaan, tapi sudah ditakdirkan jodoh kami di Luh Mahfuz, dan akhirnya kami bersatu jua.

Kepada Suami Tercinta, Muhammad Zamri b. Yusuf, terima kasih atas segala-galanya, semoga kita akan membina keluarga yang bahagia. love u so much dear.

Kepada my Baba n my mama, terima kasih atas didikan kalian berdua tak jemu2 mendidikku dan bersusah payah membesarkanku. jasa kalian tidak akan terbalas..  kini aku bukan lagi bawah tanggunganmu. terima kasih mama n baba. love u.

Kepada my Family, terima kasih kerana bertungkus lumus utk menjayakan majlis perkahwinanku. jasa kamu suma akan ku ingat. thanks for everything.

Kepada my Sedara-sedara, Pakcik, Makcik, terima kasih atas hadiah yang diberikan kepada kami dan juga terima kasih atas kehadiran kalian ke majlis perkahwinan kami utk memeriahkannya lagi. Walaupun korang jauh dari melaka, johor, kl, ipoh, png, perlis, kedah, labuan, tapi korang tetap bersusah payah untuk dtg ke majlis kami. Terima Kasih semua. Tak lupa juga terima kasih ats doa2 kalian untuk kebahagiaan kami walaupun x dpt menghadiri majlis perkahwinan kami.

n last Thanks to all my frienz, blogger, fb, yang mengucapkan tahiah, yang bagi presnt, yang menemaniku sblm diijab kabul, yang ponteng class utk dtg wedding aku, thanks sgt2.. love u all.

Syukur Alhamdulillah. sgt indah bila menjadi yang sah dan bergelar isteri. Kini segala pergaulan terbatas dan perlu meminta izin dari suami tercinta. :)

Bahagia. Syukur.

Sunday, September 18, 2011

Perutusan Raja Sehari Wannywana


Asalammualaikum....




Saya Shazwani, dengan segala hormatnya
menjemput rakan-rakan bloggers
saya utk hadir ke majlis Perkahwinan saya pada 
8-10-2011.



Aturcara Majlis


Walimatul urus


Map ke Rumah Pengantin


Ya Allah Ya Tuhan Kami, Satukanlah hati kami
Shazwani & Muhammad Zamri
dengan iman, keyakinan dan tawakal kepada Mu,
Jadikanlah kami suami isteri yang soleh dan solehah,
murahkanlah rezeki kami dan kurniakanlah kami 
zuriat yang beriman dan beramal soleh.
Semoga kehidupan kami dipernuhi Al-Muwaddah dan Al-Rahmah
di dunia dan Akhirat.


Amin Ya Rabbal Alamin.


Semoga dgn kehadiran anda akan memriahkan majlis 
perkahwinan kami nanti.
sape yang nak dtg inform wanny ye.. :) 
bukan ape nak sediakan door gift.
Doakan semuanya berjalan lancar ye.. AMIN.








p/s : berdebar-debar :P & selamat pengantin baru pada B2B Oktober.

Friday, August 26, 2011

wa sayang lu lebih la..


yeaayyyy..! (jerit sekuat hati)



Makaceh ya 



Aritu kan aku ada masuk segemen Doodle free by FirdaniLovestrory.. 
ingat x..?? x ingat la tu.. klik je SINI.

Wanie mmg baik sbb buatkan free doodle utk kawan-kawan blogger yang join segmen die..

wanny punya dah dpt aritu.. mmg terloncat-lancatla wanny tgk doodle sendiri..
ngeng.

heheh..

and u know what..??

Wanie wat surprise utk wanny (keliru sket ye nama sama) 


Korang nak tau ape..??


Dia watkan Tunang Wanny Doodle free jugak..


mmg meloncat 23x ganda... hahha..


love u la wanny..

wat susah-susah je.. hehhee..



Ni la Doodle tunang wanny Zamri..



Ni wanny.. *_*



sedondon kan.?? mmg leh kacau dodol la..  Pandai la wanie.

Anyway.. SPECIAL THANKS to WANIE..

We all suka sgt dpt dodol nie..

Ni kira mcm present wedding wanny la nie ye..?? hehhe

Love u Firdanilovestory.. muaaahxxx...

Nanti kenduri we all dtg tau... *_*



P/s : Riang ria raya, tapi otak dok pikir pasal wedding. borang x setal lagi. waduh3.. fening





Wednesday, August 24, 2011

kad untuk korang...??


hai.


sorryla lama x hudpdate belog ni sbbnye wanny bz tolong kakak berbisness
dan juga bz hal-hal wedding wanny.

bersarang suda belog nie.

oke bukan nak bebel itu.


just sebelum terlambat, terleka wanny nak
ucap


Selamat Hari Raya Aidilfitri

kepada 


semua kenalan bloggers.. 
korang mmg sempoi


Mohon Maaf dipinta andai terkasar bahasa..


*_*






p/s : nanti wanny upload kad jemputan wedding wanny utk korang ye..

Thanks FirdaniLoveSTory..... muaahh



BIG HUGS...


THANKS FOR THE DOODLE..



CUTE..



LIKE IT.




yeayy wanny dah ada doodle wanny sendiri..
thanks to wanie sbb merialisasikan impianku.. cewah ayat skeme.

Love u la bebeh...






Cute kan..?


*_____*


Sunday, August 14, 2011

Songkok Raya weyh.... Jom tengok

SongkokWarisan Sepanjang Zaman

Asalammualaikum.

Ape khabar kawan-kawanku yang cute mute ni..?? letih ke pose...?? ke x posa.? heheh... dah nak masuk Ramadhan ke 15 ni.. mesti korang dah shopping baju raya kan...? wah syioknye.. wanny juga yang x shopping raya lagi.. ye la bz jaga booth Ramadhan n dok sediakan barang-barang kawin...

Kalau yang perempuan mesti sakan shopping baju kurung, baju kebaya, jubah, selendang bagai.. mesti korang dah pikir raya nak pakai cam mana kan..? ala yuna? ala hana tajima? ala maria elena..?? ala wanny..?huh wanny wanny mana..?? (perasan di situ) *_*


Kalau yang lelaki mesti sibuk dok cari baju melayu, kain pelekat, butang baju melayu, sampin n SONGKOK kan...?? ada betui ka..?? Korang suke SONGKOK ke KOPIAH...???


Untuk mereka-mereka yang di luar sana yang sedang mencari SONGKOK raya x kisahlah untuk siri sendiri ke, utk suami ke, utk anak ke, utk ayah ke, utk pak metua ke, utk sahabat ke, utk pakwes ke... n untuk sape-sape la.. korang leh dtg shopping SONGKOK dekat Tesco Extra Seberang Jaya.


Sapa yang jaga Booth ni..?? mestila Wanny.. yehhaa...(ada aku kesah ke kau jaga..?) *_* tolong kakak before mencari keje tetap...


Actually Bisness SONGKOK ni bisness Family turun temurun dari arwah atok wanny..


ABM Zulaikha sdn. bhd. adalah pengeluar songkok di Malaysia, selain mengesksport produk SONGKOK ke Indonesia, Brunei, Singapore.


Kilang ABM Zulaikha sdn. bhd. ni terletak di kawasan perindustrian Mak Mandi. Songkoknya memang berkualiti weyh... Sebenarnya SONGKOK ni ada seni tersendiri..... Si pemakai akan nampak seperti Pahlawan Melayu (cewah) segak sungguh dengan Songkok sebagai pelengkap Baju Melayu.


Oke. Jom kita tengok SONGKOK ABM ni.. kalau ada Berkenan habaq mai kat cek noh.. *_*

ABM 1000 Baldu sangat halus 
 Songkok ABM 1000 ni baldu die mmg halus beb, hitam menawan,

size : 
21 - 23 1/2

Tinggi : 
 3 3/4 standard - RM 85
 4 1/4 tinggi - RM 95



Songkok ABM 2000 Baldu Tahan Lasak, kalis air
 Songkok ABM 2000 ni baldu die tahan lasak, tekstur die xde lembut macam ABM 1000
tapi kelebihannya kalis air.. jgn plak korang pi rendam dlm.. mmg rosak la..
maksud kalis air kalai kene air wuduk, air ujan sket2 xde terjejas baldu die

size : 
21 - 23 1/2

Tinggi : 
 3 3/4 standard - RM 50 
 4 1/4 tinggi - RM 60



NAB 54 Baldu Biasa
 Songkok NAB 54 ni baldu die biasa BUT tetap KUALITI oke.
JAHITAN KEMAS oke. 


size : 
21 - 23

Tinggi : 
 3 3/4 standard - RM 30
 4 1/4 tinggi - RM 40


Songkok PUTERA


Songkok ni untuk budak-budak.

size : 
18 - 20 3/4

Tinggi : 
 3 3/4 standard saiz - RM 20




Kopiah yang macam-macam style


Songkok yang dililit


Segala bagi lilit

Songkok tinggi 3 3/4


Songkok 4 1/4

BERMINAT..??

kalau korang nak beli leh dtg ke booth Ramadhan kat Tesco Extra Sbrg Jaya,

@

pi terus kat kilang ABM kat Mak Mandin.

@

Nak beli on9..?? pun buleh... 


actually wanny saja nak share info pasal songkok produk keluaran ktowang.. 
tapi kalau nak beli wanny akan postage kan la...


Visit 


Songkok Produk ABM mmg berkualiti ye kawan-kawan.


oke.. Selamat Hari Raya..


*_*



p/s : pening macam-macam ragam customer... hehehe

Saturday, August 13, 2011

Saya pun nak dodol ALIF


Sapa nak DODOL free...??? 
JOM JOIN 



Nape wanny gediks sgt nak doodle free dari Alif..???

1. Wanny suka doodle
2.Wanny love doodle
3.Wanny nak jugak2 doodle


heh.. Buleh ke camtu Alif..??

Warna mata doodle:

Wanny Nak GREY


Ha berminat la tu kan..??

Nah tekan SINI utk DOdol Free.

Camat agi gaya.. 

*_*

P/s : Firdanilovestory wanny pun join gak.. *_*

Friday, August 12, 2011

Potong kuku ikut sunnah Nabi

Asalammualaikum readers.... 

dok tak dok dah masuk 12 Ramadhan.. cepat sungguh masa berlalu kan..?? dan banyak lagi perisapan perkahwinan yang x setle lagi.. emmm... sape nak datang tolong wanny...?? hehhee


Oke.oke.. bukan nak cita pasal wedding preparation wanny.. Just arini wanny nak kongsi ilmu dengan korang suma. ye la kan.. Bulan Ramadhan ni x baik kita dok gosip x tentu hala kan..?? bukan dapat pahala pun kan...? xmo gosip-gosip na kawan-kawan... *_*


Korang slalu potong kuku mcm mana..?? ikut dan je ke..?? ikut suka hati je ke..?? hahahha.. arini just nak share ngan korang cara potong kuku ikut sunnah Nabi.. sapa yang dah tau leh skip baca. sapa yang x tau jom tengok... hehehe.


Cara potong kuku


RASULULLAH S.A.W bersabda yang ertinya:-Barang siapa yang mengerat kukunya pada ;
Hari Sabtu:Nescaya keluar dari dalam tubuhnya ubat dan masuk kepadanya penyakit.
Hari Ahad :Nescaya keluar daripadanya kekayaan dan masuk kemiskinan.
Hari Isnin :Nescaya keluar daripadanya gila dan masuk sihat
Hari Selasa:Nescaya keluar daripadanya sihat dan masuk penyakit
Hari Rabu :Nescaya keluar daripadanya was-was dan masuk kepadanya kepapaan.
Hari Khamis :Nescaya keluar daripadanya gila dan masuk kepadanya sembuh dari penyakit.
Hari Jumaat :Nescaya keluar dosa-dosanya seperti pada hari dilahirkan oleh ibunya dan masuk kepadanya rahmat daripada Allah Taala.

So.... amalkan ilmu yang kita dapat itu.... semoga apa yang kita buat akan diberkati oleh ALLAH S.W.T.. Amin.


P/s : Credit to AhmadZaki atas ilmu ini.

Thursday, August 11, 2011

Spontaneuos Thursday#


Lipat wedding card kat Tesco sambil business
kau mampu...? *_*

Wednesday, August 10, 2011

Exclusive Wedding Card

flying without wing...


hoyy tajuk lu gemak sgt tu...


hahhaha..


Salam semua bloggers n readers... amacam posa arini.? curi tulang ke..? *_*

Arini wanny ada misi penting.. sgt-sgt penting.. ha.. korag nak tau ape ke.?









nak jugak ke tau...??






Wanny nak dating dgn itu Mail lambung. haha x tipu je..
Mestila mau dating dgn cinta hatiku. 


Actually wanny nak cita sikit pasal wedding card Wanny.


so secara exclusivenye wanny nak upload pic wedding card wanny.
so that means korang sumala jadi orang first tengok. *_* 
mcm hebat je kau minah kan??


Ni sampul wedding card wanny. Wanny suka design die sbb simple then nice.



NEXT....



taraaaaaaaaaaaa......


Ni la wedding card wanny.. Amacam..?? What say u?
Exclusive ke..?? hheheh
Tapi xde la sampai hard cover suma kan..
itu artis kot. heh


kena la pilih yang mengikut budget n taste memasing kan...??
Bagi wanny2 sangat berpuas hati dengan my wedding card.

Masa dok pilih-pilih kad, mmg wanny suka sangat kad ni.
org kata jutuh cinta pandang pertama.. ngeng.


Anyway, Wanny nak CREDIT & SPECIAL THANKS to


DE ARMANI


yang SPONSOR my wedding card...

designer dorang mmg friendly, n sgt cekap buat keja n cepat.

Korang yang nak tempah wedding card leh gi usha dkat De Armani.
Murah, Kualiti & Berbaloi-baloi..


OK. setle bab wedding card.

skang baru masuk misi penting wanny..

hehehe.. 

ala misi menjemput je pun.. *_* bengkek je korang ek? hahhaa



Orang first yang Wanny jemput ialah my BFF. (face to face)


Ini la Wahida, my BFF. tu pic dia dgn hubby dia n anak gurl2..


Then, Second wanny nak jemput cousin wanny yang ada kat Labuan.
orang kuat majlis wanny ni... 


p/s : kak ana mai awai tau. banyak keje pending nie.. heheh



Ni buktinya wanny pos kad wanny kat dia kat Labuan.
abis la kak na kene laburkan duit dtg majlis orang.. sape suh pindah jauh2.
hehe. 



Ok. Alhamdululillah.


Cuma tinggal nak jemput kawan-kawan, lecterur n x lupa juga kenalan blogger wanny.
Tunggu tau kawan-kawan. 
Lepas Raya baru wanny pos.


p/s : Borang nikah x setle lagi, dok tunggu surat Kagat bakal suami.
humm.. harap suma selamat & selamat hari raya. *_*




Tuesday, August 9, 2011

Bahang Konvokesyen UiTM

Bahang Konvokesyen semakin dirasa. 



yeaaaaaaaaaaayyyyyyyy...



Finally dah nak grade. Syukur Alhamdulillah

To student UiTM yang akan konvo Oktober 2011 ni.. cepat gi update data korang kat KONVOKESYEN 

Ape yang wanny happy sangat sbb konvokesyen ni bulan 10. sama bulan dengan wedding wanny. but nasib bek x sama dengan tarikh resepsi sebelah pihak laki.




Bulan 10, 2011 ni mmg bermaknala buat wanny... 



Konvokesyen untuk Fakulti Pengurusan Maklumat 
sidang ke 14, pada hari Ahad.

Sidang 14

Ni plak tarikh pi amik jubah.. wanny punya sidang kene gi amik jubah 26.10.11.
resepsi sebelah lelaki 22.10.11 adoiyai.. kena ke sana ke sini plak..
But, it's ok for me. Syukur Alhamdulillah.

korang yang akan konvo bulan 10 ni cepat2 la gi update status korang kat link atas ye.
jangan lambat tau. wanny dah stle update, tunggu next xtep plak. :)


Doakan semuanya bejalan lancar ye kawan-kawan.

&


TAHNIAH pada Semua yang akan KONVO bulan OKTOBER ni.



peace *_*


p/s : time konvo nanti wanny dah jadi Pn. Wanny *_* 

Senarai lagu majlis perkahwinan versi tradisional

Hai.





Pic Credit to Zielynn Boutique
Bestnye tengok pelamin cantik-cantik. Berangan lebih.
 


Entry kali ni wanny nak listkan lagu-lagu pengantin yang akan diputarkan pada majlis resepsi wanny. For sure wanny nak lagu pengantin yang tradisional tradisional. *_* klasik plak wanny ni. hehe.. bukan ape baru la rasa Raja Sehari kan. kalau lagu-lagu modern ni macam kurang ar feeling die tue. wanny dah download dah lagu pengantin MP3.

Just kat sini wanny nak share random 11 lagu selamat pengantin baru versi old school untuk majlis wanny la noh.

  1. Saloma - Selamat pengantin baru
  2. Ahmad Jais - Gambus jodoh
  3. Zaleha Hamid - Bunga Rampai
  4. Datin Rafeah Buang - Joget Pengantin Baru
  5. Izam, Eye, Wahida - Kompang dipalu
  6. Maznah Ali - Malam berinai
  7. M.Daud Kilau - direnjis-renjis
  8. R.Ismail - Pengantin bersanding
  9. Sanisah Huri - Joget malam berinai
  10. Rahim Jantan - Selamat pengantin baru
  11. Zaleha Hamid - Gendang berbunyi


Untuk random lagu -lagu lain


  1. Maher Zain - Barakallah Lakuma
  2. Ungu - Tercipta untukmu
  3. Mencintaimu - kris Dayanti
  4. Ayat-ayat cinta - Rossa
  5. ...
  6. ...
  7. ...
  8. ..
  9. ...
Em masih lagi mencari lagu-lagu yang sesuai, maybe waany nak cari gamelan ke, ya ladan ke.. korang ada suggestion x..??

*p/s : orang sibuk nak raya, die sesibuk nak kawen. JODOH. Bersyukur dengan segala kurniaan ALLAH S.W.T






Sunday, August 7, 2011

40 VIP BLOG GARY


Jom Join. First come First serve.
40 orang je.
nak..?
serang Blog Gary now.

Segmen Wanie: Doodle Raya Free



Orang kampung sekalian

moh kita join segmen wanie (aik cam nama den pulok)..
x rugi pun weyh.
untung lagi ada la.
very da easy one punyo.

Nak join ke...?? Pi serang belog Wanie



Syarat nak join...??
1) Buat entry bertajuk "Segmen Wanie: Doodle Raya Free"

2) Letak banner kat atas dalam entry dan link kan ke entry Wanie

3) Dalam entry kena ade:
a- warna doodle (3 col max) : pink + putih + hitam
b-nama : Wanny (wanny jugok ek.?)
c-Aksesori kat tangan : jam buleh ak

4) Tinggalkan link entry yang dah siap dekat bahagian komen dia

JOM SEMUA JOIN SEGMEN NI.
SYIOK HABAQ HANG...

THANKS WANIE BUAT SEGMEN MCMNI..
WATLA SLALU.. *_*

p/s : harap-harapla dpt couple doodle... leh guna utk wedding.. ngeee.. berangan lebih.



Sanggup kau wahai anak.?

emak dan ayah yang bersusah payah membesarkan kau, mencuci berak kau, menyuap nasi, kalau x kau dah kebulur kejong sorang-sorang kalau mak kau x perduli dengan kau, tapi mak kau pernah bersususah payah menyekang mata demi menjaga kau bagai menatang minyak yang penuh. Tapi kau.? Itu balasan kau pada mak kau.?

Sedarlah wahai anak. Doa mak itu termakbul. Syurga di bawah tapak kaki ibu. jangan kau kejar duniawi semata-mata sedangkan kau terlupa tanggungjawab kau pada mak kau. kesiankan mak kau wahai anak. jangan kau hanyut dengan dunia ciptaan kau. Sanggup kau tinggalkan mak kau terkapai sorang-sorang hidup dalam daif. sanggup kau lihat ke wahai anak mak kau menagis tiap masa merindukan kau.?

Ingatlah wahai anak, apa yang kita buat pada mak kita, satu hari nanti anak kita akan buat bergitu pada kita. masa tu barulah kau terduduk tengadah menangis mengenangkan mak kau kan. time tu baru la insaf kan. tapi malangnya mungkin dah terlambat utk kau menyesali.

Jangan la kau wahai anak tinggalkan mak kau keseorangan diri, hidup atas belas kasihan orang. kais pagi makan pagi. kau patut beruntung. mak kau tetap mendokan kau bahagia bersama keluarga kau walaupun kau layan mak kau umpama kau xde mak. ingat balasan akhirat wahai anak. Setiap orang akan dapat bahagian masing-masing. kau buat macamtu kau dapat macam tu. !

Jangan terlambat wahai anak. mohonla maaf pada mak kau. manusia mmg tak terlepas dari lakukan kesilapan. carilah mak kau. jagalah mak kau. berikan dia kasih sayang kau sebagai anak. hargailah dia selagi dia bernyawa.

Anak-anak diluar sana, sayangilah mak dan ayah anda. Jagalah mereka sepertimana mereka menjaga kita sewaktu kecil. Jangan kita menjadi anak derhaka pada mak dan ayah kita.

Mama & Baba InsyaALLAH saya akan lakukan yang terbaik buat kalian. terima kasih kerana mendidik saya selama ni. Sayang Mama & Baba.

Marilah kita berdoa untuk Ibu Bapa kita. Semoga hidup kita diberkati. AMIN.

Pic : Credit Dewan Bahasa & Pusataka & google image





Saturday, August 6, 2011

eh bulu mata palsu kau nak jatuh..?

Cantikkan mata itu.? tapi awas.

Bulu mata palsu..? ramai skang kita tgk pakai bulu mata palsu. cantik je si pemakai dengan bulu mata palsu mereka. memang lentik la habaq hang. Wanny pun suka tgk orang yang pakai bulu mata palsu ni. tgk mata dia je ok. mmg mengancam la.. betol x..? agak-agak kalau pakwe dorang tengok mesti berdegup kencang jiwa dan raga mereka. huh. bulan posa. Jaga-jaga sikit.

Kalau artis jangan cakapla memang menimbun-nimbun bulu mata palsu dowang. biar kat dorang asalkan dorang bahagia. tapi kita sebagai umat islam patot tau la hukum pakai bulu mata palsu ni....

Ada 1 hari time lepak-lepak kat tesco jaga booth Ramadhan.. memang la ramai orang pakat-pakat menyibukkan diri nak shopping. kalau bleh nak angkut segala bagai apa yang ada kat tesco kan.
dan juga banyak ragam manusia yang leh kita tgk. bukan takat itu fashionista dorang tu pergh kalah artis weyh.. Apa kene ngan bulu mata palsu ni..?

bukan waany nak mengutuk orang yang pakai bulu mata palsu, cuma kes dia agak lawakla. tengah jalan-jalan control cun dan ayunya. tiba-tiba ternampak mcm sumthing wrong kat mata dia. agaknya dia baru pestime pakai bulu mata palsu kot.. n x berapa nak expert pakai so benda alah tu terbukak. malu weyh. dok la cover-cover. tapi xpe. asalkan dia bahagia kan.

****The moral story here, berhati-hati bila pakai bulu mata palsu. wanny x menggalakkan sbb benda tu haram. Bersyukur apa yang ALLAH S.W.T kurniakan.

daaa... peace *_*

Flower girl or Flower boy.?

I prefer BOTH.

wanny skang memang tengah bizy dengan wedding preparation wanny. al-maklumlah lagi 2 bulan je. takut. excited suma ada. tengah duduk-duduk tadi tetiba teringat pasal flower gurl. wanny nak jugak ada flower gurl n boy.. *_* hee ngada betul la kau.
mestila kan baru ceria suasana time berarak nanti.

sape yang nak jadi flower gurl n boy wanny...??

-



-


-


PENDEDAHAN EKSLUSIF

*ecehceh.x bley blah kan.



Abu Bakar Danish
Abang (twins)
4 years

Muhammad Darwish
Adik (twins)
4 years

Irdina Zulaikha
3 years

Nur Aisha Dhaniya
5 months

wanny dah decide untuk flower boy & flower gurl dorang pakai dress n suit putih.
dan dah siap beli dah. suke3.
Tak sabar nak tengok dorang iringi auntie dorang nii ha..
over mak oi.
tgk.. tgk kat bawah ni... dah siap practice dah pun..

ni sume keje auntie die le... ngeng.
practise make perfect.
jgn nanti time berarak sorang ke kanan sorang ke kiri sudahla ye.
payah nak kawal bebudak nie.
kene umpan dgn tukuat (chocolate). haha

kite tengok je la nanti macam mana jadinya.
jangan dorang nak jalan pegang auntie die plak sudah.
hehhe

jom kita layan pic flower gurl n boy yang so cute...




budak-budak bawah ni cute kan..??

pic credit to google