Followers

Sunday, August 14, 2011

Songkok Raya weyh.... Jom tengok

SongkokWarisan Sepanjang Zaman

Asalammualaikum.

Ape khabar kawan-kawanku yang cute mute ni..?? letih ke pose...?? ke x posa.? heheh... dah nak masuk Ramadhan ke 15 ni.. mesti korang dah shopping baju raya kan...? wah syioknye.. wanny juga yang x shopping raya lagi.. ye la bz jaga booth Ramadhan n dok sediakan barang-barang kawin...

Kalau yang perempuan mesti sakan shopping baju kurung, baju kebaya, jubah, selendang bagai.. mesti korang dah pikir raya nak pakai cam mana kan..? ala yuna? ala hana tajima? ala maria elena..?? ala wanny..?huh wanny wanny mana..?? (perasan di situ) *_*


Kalau yang lelaki mesti sibuk dok cari baju melayu, kain pelekat, butang baju melayu, sampin n SONGKOK kan...?? ada betui ka..?? Korang suke SONGKOK ke KOPIAH...???


Untuk mereka-mereka yang di luar sana yang sedang mencari SONGKOK raya x kisahlah untuk siri sendiri ke, utk suami ke, utk anak ke, utk ayah ke, utk pak metua ke, utk sahabat ke, utk pakwes ke... n untuk sape-sape la.. korang leh dtg shopping SONGKOK dekat Tesco Extra Seberang Jaya.


Sapa yang jaga Booth ni..?? mestila Wanny.. yehhaa...(ada aku kesah ke kau jaga..?) *_* tolong kakak before mencari keje tetap...


Actually Bisness SONGKOK ni bisness Family turun temurun dari arwah atok wanny..


ABM Zulaikha sdn. bhd. adalah pengeluar songkok di Malaysia, selain mengesksport produk SONGKOK ke Indonesia, Brunei, Singapore.


Kilang ABM Zulaikha sdn. bhd. ni terletak di kawasan perindustrian Mak Mandi. Songkoknya memang berkualiti weyh... Sebenarnya SONGKOK ni ada seni tersendiri..... Si pemakai akan nampak seperti Pahlawan Melayu (cewah) segak sungguh dengan Songkok sebagai pelengkap Baju Melayu.


Oke. Jom kita tengok SONGKOK ABM ni.. kalau ada Berkenan habaq mai kat cek noh.. *_*

ABM 1000 Baldu sangat halus 
 Songkok ABM 1000 ni baldu die mmg halus beb, hitam menawan,

size : 
21 - 23 1/2

Tinggi : 
 3 3/4 standard - RM 85
 4 1/4 tinggi - RM 95



Songkok ABM 2000 Baldu Tahan Lasak, kalis air
 Songkok ABM 2000 ni baldu die tahan lasak, tekstur die xde lembut macam ABM 1000
tapi kelebihannya kalis air.. jgn plak korang pi rendam dlm.. mmg rosak la..
maksud kalis air kalai kene air wuduk, air ujan sket2 xde terjejas baldu die

size : 
21 - 23 1/2

Tinggi : 
 3 3/4 standard - RM 50 
 4 1/4 tinggi - RM 60



NAB 54 Baldu Biasa
 Songkok NAB 54 ni baldu die biasa BUT tetap KUALITI oke.
JAHITAN KEMAS oke. 


size : 
21 - 23

Tinggi : 
 3 3/4 standard - RM 30
 4 1/4 tinggi - RM 40


Songkok PUTERA


Songkok ni untuk budak-budak.

size : 
18 - 20 3/4

Tinggi : 
 3 3/4 standard saiz - RM 20




Kopiah yang macam-macam style


Songkok yang dililit


Segala bagi lilit

Songkok tinggi 3 3/4


Songkok 4 1/4

BERMINAT..??

kalau korang nak beli leh dtg ke booth Ramadhan kat Tesco Extra Sbrg Jaya,

@

pi terus kat kilang ABM kat Mak Mandin.

@

Nak beli on9..?? pun buleh... 


actually wanny saja nak share info pasal songkok produk keluaran ktowang.. 
tapi kalau nak beli wanny akan postage kan la...


Visit 


Songkok Produk ABM mmg berkualiti ye kawan-kawan.


oke.. Selamat Hari Raya..


*_*



p/s : pening macam-macam ragam customer... hehehe

3 comments:

Mamasya said...

mcm2 jenis songkok ada....boleh pilih yg mana berkenan. ....moga laris
re; Wanny boleh tengok di label biskut...ada pilihan biskut kalau nak tengok.

Mamasya said...

re; Aslmkum Wani. Utk serbuk koko, nak jimat beli yg timbang di bakery..beli grade yg bagus.tp kalau nak yg jenama elok boleh guna serbuk coklat van houten, ada di pasaraya.

Miz Novexx said...

suka la tengok lelaki pakai songkok, terserlah kehenseman... hehhe ;)

Post a Comment