Followers

Wednesday, August 12, 2009

BAB1 punye pasal tol

As kum..
hao jiu bu jian, Ni hao ma...?? (sudah lama x jumpa, apa khabar)

heheh tu baru sikit je tu.. belum agi ayat panjang2.. well skang ni dah leh speak mandarin..
but a little jer la.. english aku pun bertabur agi.. mandarin ni baru bajar... leh tahanla susah dia coz ada nada... Tu bukan topic entry aku just mukadimah... al-maklumlah dah lama x update entry kat my gorgeous blog nie...
(gorgeous ke..?? aku pun xtau.. hentam jerla..)

The main topic is pasal Virus Influenza H1N1 @ lbh senang panggil je virus BAB1... ishk.. ape nak jadi ni semakin bnyk kematian disebabkan virus sengal nie.. Maybe akan terjadi darurat kot pasal virus nie... kesian housemate aku n dak2 yang len yang suspek H1N1.. dornag berada dlm ketakuatan... bnyak2kan berdoa... for ur infor.. my housemate 3 org suspek H1N1.. so yang tinggal kini kat umah tu 5 org... As a langkah berjaga2 pasal virus ni merebak teruk di IPT as well as skola n etc...,aku kini memakai mask g kelas n anywhere.. dah mcm pakai hijab lak aku rasa.. huhuh comel pun ada gak.. mcm Aisya dlm cite ayat2 cinta...

Well, ktorang skang ni ngah risau coz dah mula rasa len macam like pening, demam and etc.. then timbulla 1 perasaan yang x dpt aku explain kan kat korang.. H1N1 NYAH KAU dari diri aku... Aku belum sempat membalas jasa mama n baba, aku belum sempat menjadi anak yang solehah, aku belum sempat utk menggembirakan mama n baba, pahala aku belum cukup agi utk masuk syurga,
n bnyak agi dlm fikiran aku.... Sempat kah aku untuk hidup di dunia yang fana ini lagi 5, 10, 15, 10, 25, 30 tahun lagi..?? Sempatkah aku dpt merasa hasil titik peluh ku ini..? Sempat kah aku merasa bagaimana menjadi seorang isteri yang setia di sisi suaminya..?? sempatkah aku merasa perasaan gembira menjadi seorang ibu..? Sempatkah aku menghadiahkan mama n baba pakej Umrah+Haji..?? ntahla... semuanya dah tesurat... AJAL MAUt di tangan Tuhan... aku cuma muhasabah diri aku supaya x leka dalam dunia yang semakin uzur nie... Aku REDHA atas segala ketentuanmu YA ALLAH....

Titi..tiit...tit.. 1 msg masuk...
aku dpt msg dari sorang housemate aku yang 5 org tu.. dia suh bawa dia g klinik coz demam panas... Nora tunggu aku kat rumah.. aku rush balik umah nie.. Lepas ni sape pula menjadi mangsa H1N1...?? Sama2 lah kita berdoa agar terhindar dari virus ini......... Salam

2 comments:

shida onyx said...

bahasa ape ni wani?hehehe..xpaham la cek.
:-p

wanny wana wanna said...

ey babe.. sorry ar.. bahasa aritu khas utk BAB1 jew.. dia je yang paham.. huuh
ni dah tukar dah... hehehee

Post a Comment