Followers

Monday, June 20, 2011

Wedding Preparation - Hasani Pra Kursus Perkahwinan


Asalammualaikum..!

hai peps..! how r u..?

last weekend 18 & 19.06.11 saya telah pergi kursus kahwin under Hasani Management. Alhamdulillah semuanya beralan lancar.. Baru ku sedar masa bejalan begitu pantas..
Kursus kahwin ni berlangsung 2 hari ok.. 2 days.. pada bakal pengantin yang belum pi lagi.. better korang pergi cepat2... jangan wat last2 minit.. nanti bersangkut dgn borang..

Okay, kursus kawen ni korang kene bayar RM 80 untuk seorang... saya p sorang je... dorang yang dtg dgn pasangan memasing.. hhuhu sentap sket di situ.. but kita kene faham situsai pasangan kite..

Bagi yang ada dekat Butterworth, Penang, korang leh pi kursus kawen Hasani dekat Pacific perai.. not bad tempat die.. sejuk.. sampai saya demam2.. hahha amik mc ari isnin..

google image

Dalam bilik kursus

Dgn byaran RM80 korang akan dpt:
1. Sijil Kawen - most important thing okay.
2.Buku gerbang perkahwinan, fail, pen, schedule n segala bagai mak nenek
3. Korang akan dpt RM 3 hengget utk 2 hari berturut (duit makan)

Kebetulan my cousin n her fiance pun p kursus kawen kat situ minggu yang sama dgn i,, hhe ade geng ar gue.. seb bek tol.. xdela tersentap menyentap sgt.. Luch saya telah disponser oleh mereka.. sampai segan silu ai.. hehehe..
Tq ya Nurul Maisarah & Mohd Faril...
Semoga korang berbahagia ke anak cucu..
Korang tgk saya nek pelamin dulula ye.. nanti 11.11.11 saya pergi majlis korang plak ea.. *_*

me & Nurul Maisarah (my cousin)


Alhamdulillah, hasil dari saya pergi kursus perkahwinan ni, banyak input yang saya dapt berkenaan dgn alam perkahwinan.. bukan senang sebenarnya nak berkahwin..
Dan banyak juga sebenarnya, pasangan yang baru berkahwin kecundang di tengah jalan selepas 2,3 bulan berkawin.. Sebagai seorang isteri, kita kene melaksanakan tanggungjawab kita kepada suami kita, juga sebaliknya.. Sgt penting bagi korang untuk pergi kursus kawen sbb dari situla kita dapat berlajar banyak benda ttg alam rumahtangga.

Tahun ni cukup bermakna buat saya...
Syukur Alhamdulillah...


p/s: kurses kawen dah p, nanti kene pi inject HIV n HPV (utk cegah kanser serviks)
pada bakal pengantin yang belum amek suntikan HPV, korang disarankan amek suntikan HPV ni untuk cegah kanser rahim. x salah saya kene amik 3 kali ikut jarak bulan. korang tanya la pada doktor kerajaan. dowang lagi pakar...

6 comments:

AINI CHE DIN said...

wahhhhh...syoknya dah nak kawen...turn aku bila la agaknya...huhuhu

wanny wana said...

syok weyh... hehhee.. lepas ni bila2 ja dah turn ang.. cepat3 suh si die masuk minang.. hhehe

NasZ said...

wah..tahniah..

salam kenal..

jemput ke blog saya..

MOHD NASER.com

.Dila Yusof. said...

fuyooooo!suntikan pun kena amik gak ke??

wanny wana said...

thanks... :) ok saya akan terjah belog anda pule.. :)

wanny wana said...

Dila Yusof : a;ah kene amik tau.. bek kak dila get ready dari awal2.. pasni kan ur turn.. *_*

Post a Comment